Asbestveiligheid begint hier

Asbestattesten

Ontdek het belang van asbestattesten bij de verkoop of verhuur van gebouwen in België. TC Solutions biedt deskundige begeleiding om aan de wettelijke vereisten te voldoen en jouw gezondheid te beschermen.

Het belang van asbestattesten

Leer waarom asbestattesten cruciaal zijn om de aanwezigheid van asbest in gebouwen te identificeren en hoe TC Solutions u kan helpen bij deze belangrijke veiligheidsmaatregel.

Wat is asbest?

Asbest is een natuurlijk voorkomend mineraal dat bestaat uit microscopisch kleine vezels. Vanwege zijn hittebestendigheid en isolerende eigenschappen werd asbest in het verleden veel gebruikt in de bouw- en isolatie-industrie.

Asbestvezels kunnen gevaarlijk zijn als ze worden vrijgegeven in de lucht en ingeademd, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Daarom is het van groot belang om de aanwezigheid van asbest in gebouwen vast te stellen en gepaste maatregelen te nemen voor veiligheid en verwijdering.

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een officieel document dat aangeeft of er al dan niet asbest aanwezig is in een gebouw. Het is essentieel om de veiligheid en gezondheid van bewoners of gebruikers te waarborgen.

Is een asbestattest verplicht?

Ja, in België is een asbestattest verplicht bij de verkoop of verhuur van bepaalde gebouwen, zoals woningen en appartementen. Het dient om potentiële kopers of huurders te informeren over de aanwezigheid van asbest.

Welke informatie wordt er vermeld op een asbestattest?

Een asbestattest vermeldt de resultaten van de asbestinspectie, inclusief de locaties waar asbest is aangetroffen of waar er geen asbest is. Het bevat ook aanbevelingen voor beheer of verwijdering van asbest.

Waar kan ik terecht voor een asbestattest?

Je kan terecht bij TC Solutions voor persoonlijke begeleiding bij het verkrijgen van een asbestattest. Onze deskundigen helpen je bij het uitvoeren van de nodige inspecties en analyses.

Klaar voor een veilige woonomgeving?

Neem vandaag nog contact met ons op voor professionele begeleiding bij asbestattesten,
bescherm je gezondheid en eigendom.

Blijf op de hoogte van energiebesparende tips en nieuws

Onze laatste blogberichten over asbest