Veiligheid begint bij een elektrische keuring

Elektriciteitskeuringen

Ontdek het belang van elektriciteitskeuringen voor de veiligheid van jouw woning of bedrijf. Wij beantwoorden je vragen en bieden persoonlijke begeleiding bij het voldoen aan wettelijke eisen.

Het belang van elektriciteitskeuringen

Ontdek waarom elektriciteitskeuringen van cruciaal belang zijn voor de veiligheid en conformiteit van je elektrische installatie. TC Solutions helpt je bij het voldoen aan de wettelijke vereisten om jouw gebouw of woning te beschermen.

Wat is een elektriciteitskeuring?

Een elektriciteitskeuring is een inspectie van de elektrische installatie in een gebouw om de veiligheid en conformiteit met de regelgeving te waarborgen. Tijdens de keuring worden verschillende aspecten gecontroleerd, waaronder bedrading, schakelmateriaal en zekeringskast.

Is een elektrische keuring verplicht?

Ja, in België is een elektrische keuring wettelijk verplicht voor alle residentiële en niet-residentiële gebouwen.

Hoe vaak moet elektrische installatie gekeurd worden?

De frequentie van de keuring varieert afhankelijk van het type gebouw. Residentiële gebouwen moeten om de 25 jaar worden gekeurd, terwijl niet-residentiële gebouwen om de 5 jaar worden gekeurd.

Wat als je elektriciteit niet laat keuren?

Het niet naleven van de keuringsplicht kan leiden tot boetes en in sommige gevallen de afschakeling van de elektriciteit door de netbeheerder.

Wat is de bedoeling van het AREI?

Het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) bevat de technische voorschriften voor elektrische installaties in België. Het heeft als doel de veiligheid van personen en goederen te waarborgen.

Is het AREI een wet?

Ja, het AREI heeft de kracht van wet. Het reguleert de elektrische installaties in België en moet strikt worden nageleefd.

Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijke begeleiding voor jouw elektriciteitskeuring!

Klaar om de veiligheid van jouw elektrische installatie te waarborgen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundige begeleiding en een zorgeloze elektriciteitskeuring.

Blijf op de hoogte van energiebesparende tips en nieuws

Onze laatste blogberichten over keuringen