Optimaliseer jouw energieprestaties

Energieprestatiecertificaat (EPC) & Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB)

Ontdek alles over EPC en EPB, twee cruciale aspecten van duurzaam bouwen en energie-efficiëntie in België. Wij hebben alle antwoorden op jouw vragen en bieden deskundige, persoonlijke begeleiding.

Het energieprestatiecertificaat

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) is de sleutel tot het begrijpen van de energie-efficiëntie van jouw woning of gebouw.
Met het EPC-attest krijg je inzicht in jouw energieverbruik en CO2-uitstoot.

Wat is een EPC?

Een Energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat de energiezuinigheid van een gebouw beoordeelt. Het geeft informatie over het energieverbruik en de CO2-uitstoot van het gebouw.

Wat is de ideale EPC-waarde?

De ideale EPC-waarde verschilt per regio en type gebouw. Over het algemeen geldt: hoe lager de EPC-waarde, hoe energiezuiniger het gebouw is.

Kan ik mijn EPC zelf berekenen?

Het berekenen van een EPC vereist specifieke software en kennis van bouwfysica. Het wordt meestal uitgevoerd door erkende energiedeskundigen.

Energieprestatie en Binnenklimaat

Het Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB) is de hoeksteen van duurzaam bouwen in België. We begeleiden je persoonlijk bij de eisen die het EPB stelt aan jouw gebouw of woning en bieden je inzicht bij het belang van een gezond binnenklimaat.

Wat is het EPB?

Het Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB) is een Belgische regelgeving die eisen stelt aan de energieprestatie en het binnenklimaat van gebouwen.

Wat is het verschil tussen EPB en EPC?

EPB richt zich op de energieprestaties en het binnenklimaat van gebouwen, terwijl EPC specifiek de energie-efficiëntie van een gebouw beoordeelt. Beide zijn gericht op duurzaam bouwen.

Is een EPB verplicht?

Ja, in België is het indienen van een EPB-aangifte verplicht bij de bouw, verbouwing of verkoop van een gebouw. Het zorgt voor naleving van de energieprestatie-eisen.

Wat zijn de huidige EPB-normen?

De EPB-normen kunnen variëren afhankelijk van de regio en het type gebouw. Het is raadzaam om de lokale autoriteiten of een expert te raadplegen voor up-to-date informatie.

Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies over EPC & EPB!

Klaar om uw energieprestaties te verbeteren?

Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijke begeleiding en deskundig advies op maat.

Blijf op de hoogte van energiebesparende tips en nieuws

Onze laatste blogberichten over EPC & EPB